A jó ár-érték arányú termékeikkel megbízható partnere a gazdáknak a Szal-Agro Kft.

A kiszámíthatóságot, a megbízhatóságot és a stabilitást tartja a legfontosabbnak a Szal-Agro Kft. az üzleti életben. Ennek a cégfilozófiának, na meg a gazdálkodók körében rendkívül népszerű és magas ár-érték arányt képviselő, forgalmazott termékeiknek, a lengyel mezőgazdasági gépek és a dél-koreai  TYM traktoroknak köszönhetően egy markáns szereplővé nőtték ki magukat a hazai mezőgépek piacán. Szalai László ügyvezető és Szalai Andor kereskedelmi igazgató a kezdetekről, a jelen sikereiről és a terveikről beszélt.

Hogyan kezdődött, mik voltak az első lépések a cég életében?

Szalai László: A Szal-Agro Kft. 1998-ban Miskolcon alakult családi vállalkozásként. A fő tevékenységét már akkor is a mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazása jelentette. 2001-től – kezdetben munkagépekkel – elindítottuk a lengyelországi importunkat, ami nagyon meghatározónak bizonyult a cég életében.

Honnan ered ez az erős lengyel kapcsolat?

Sz. L.: A leendő partnereinket egy poznani mezőgazdasági kiállításon ismertük meg. Tudni kell, hogy Olaszország után Lengyelország az egyik legnagyobb mezőgépgyártó ország Európában. Óriási a választék a helyi piacon.

Szalai László, a Szal-Agro Kft. ügyvezetője

Ott találtunk rá azokra a gépekre és eszközökre, amelyek magas minőségi színvonalat képviselnek, de egy magyar gazda számára is megfizethetők.

Mik voltak még azok a további események, amik a Szal-Agro Kft.-t a jelenlegi piaci pozícióba segítették?

Szalai Andor, a Szal-Agro Kft. kereskedelmi igazgatója

Szalai Andor: Kiemelném még, hogy 2012-től országos lefedettségű, saját értékesítő hálózattal rendelkezünk. Szintén ehhez a témához tartozik, hogy az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében 2017-ben megnyitottuk a dunántúli telephelyünket Sárbogárdon, a dél-alföldi telephelyünket pedig Kisszálláson.

A 2017-es év még egyéb újdonságot is hozott. Ekkor lettünk a kizárólagos forgalmazói a dél-koreai TYM traktormárkának, ami az általunk elvárt jó ár-érték arányt és minőségi színvonalat nyújtja. 2020-ban pedig Romániára is megkaptuk ezeknek az erőgépeknek a kizárólagos importálási jogát, viszonteladókon keresztül értékesítünk.

TYM traktorok

Mit gondolnak, mik azok a jellemzők, amik miatt a gazdálkodók az Önök ügyfelei lesznek?

Sz. A.: Mindenképpen fontos kiemelni, hogy az általunk forgalmazott termékek kiváló ár-érték arányt képviselnek.

A másik a kiszámíthatóság, megbízhatóság és stabilitás, ami egyszerre jellemzi mind a céget, mind a termékeinket. 20 éve családi kézben van a Szal-Agro Kft., az állandóságot képviseljük és megvan a jövőképünk is. Sok cég életében gondot jelent az utódlás, ám nálunk ez is megoldott.

A megbízhatóság és folyamatos elérhetőség kulcs a mezőgazdaságban, ahol néha, mint például a tavalyi szezonban is, nagyon rövid volt az az időszak, amikor dolgozni lehetett a földeken az esők miatt. A szervizhálózatunk, az aftersales tevékenységünk mindig a gazdálkodó rendelkezésére áll, ami nem minden versenytársunkról mondható el. A szerviz és a kereskedői háttér tekintetében fel tudjuk venni a versenyt a legnagyobb cégekkel is.

Melyik termékeket emelnék ki a portfóliójukból?

Sz. A.: Ősszel csak az ország néhány részén lehetett a megszokott módon és időben elvégezni a talajmunkákat az időjárás miatt. Ezért most tavasszal sokkal több a feladat, mint általában. Most azok a munkagépek az előnyösek, amelyek az őszi szántás esetleges elmaradása ellenére is tudnak magágyat készíteni, illetve egymenetben több művelet elvégzésére is képesek. Ilyen az általunk forgalmazott Expom Wicher magágykészítő kombinátor. A rögtörést kilencpálcás hengerek végzik. A talaj lazításáért, forgatásáért a megszokottnál erősebb és szelesebb lúdtalpkapák felelősek, melyek három sorban helyezkednek el. Az aprómorzsás, egyenletes talaj kialakításában a hátsó pálcás hengerek játsszák a főszerepet. A tömörítés és lezárás a tisztítókésekkel ellátott hátsó bütykös henger dolga. Az eszköz olyan esetben is alkalmas magágykészítésre, ahol csak egy tavaszi szántást végeztek és rögösebb terület maradt.

Az Expom Wicher magágykészítő kombinátor

Szintén az egymenetben történő műveletek elvégzésére ajánljuk a Pom Brodnica Sigma függesztett, hidraulikusan csukható magágykészítő kultivátorait, amikre fel lehet rakni a vetőgépet, tehát vetni is tudunk egymenetben a magágykészítéssel. Ugyanennek a cégnek vannak felépítmény vetőgépei is, ami azt jelenti, hogy sok olyan talajmunkagépet kínálunk (például rövid tárcsa, könnyű szántóföldi kultivátor), amikre fel lehet szerelni ezt a vetőgépet.

Sz. L.: Kiemelném még a POM-Augustów a pótkocsi végére felszerelhető vetőgépfeltöltő csigáinkat. Ömlesztett vagy Bigbag zsákos áruk pótkocsiból történő rakodására alkalmasak. Fő előnyük az áramtól való függetlenség, mivel hidromotor meghajtásúak. A hidromotor meghajtásához 20 liter/min teljesítmény szükséges. Alkalmazható vetőgép, rozsdamentes változatban akár műtrágyaszórók feltöltésére is. Használatukkal sok időt és emberi munkát meg tudunk spórolni.

A Pom-Augustów feltöltő csiga

Most amikor itt a munkavégzés ideje, fontos, hogy olyan gépekkel dolgozzunk, amelyek tartósak és megbízhatóan rendelkezésre állnak, amikor szükséges. Ilyenek a TYM traktorok, amiket 5 év garanciával árulunk. Biztos, hogy nem hagynak cserben.

A Krukowiak Tajfun permetező

A növényvédelem is hangsúlyos lesz a csapadékos indulás miatt. Itt a Krukowiak gyártó különböző prémium permetezőgépeit ajánljuk, amelyek nagyon magas színvonalat képviselnek.

A hamarosan indulú zöldtakarmány-betakításhoz pedig a SAMASZ gyártó prémium kaszáit rendképzőit és a Metal-Fach bálázókat, bálacsomagolókat ajánljuk.

A SaMASZ GigaCut

Milyen terveik vannak a közeli jövőre nézve?

Sz. A.: Mivel a pandémia miatt a kiállítások elmaradtak és idén nem várható e téren változás, a magyar gazdák viszont – érthetően – szeretik megvizsgálni a gépet és eszközöket a vásárlás előtt, nagyobb szerep hárul a telephelyi értékesítésre. Szerencsére mindhárom telephelyünk alkalmas erre, mert mindegyiken folyamatosan nagy árukészletet tartunk, és lehetőség van a gépek és eszközök kipróbálására is. Ráadásul mindez nagy udvarokon történik, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfelekkel a megfelelő védőtávolságok betartásával, a szabad levegőn tudjuk az ügyleteket intézni. A járványhelyzet miatt a weblapunkat is folyamatosan fejlesztjük, tavaly teljesen meg is újult, hogy az ügyfeleink online is minél komplexebb szolgáltatást kaphassanak. Hamarosan az alkatrész-webáruházunkat is megnyitjuk, ahol az általunk forgalmazott gépekhez, a lengyel munkagépekhez, a dél-koreai traktorokhoz, illetve MTZ-khez lesznek kaphatók gyári alkatrészek. Illetve megemlíteném még, hogy kiépítés alatt van egy TYM forgalmazói hálózat.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Dél-Koreai TYM traktorok törtek be a magyar piacra... A TYM (Tongyang Moolsan) Dél-Korea harmadik legnagyobb traktor-, valamint mezőgazdasági és építőipari gépgyártója. A traktorokon kívül rizspalántázóka...
Ne a pályázati pénzre menjen, ott végezzen beruház... Sok mezőgazdasági pályázat nyílt meg a közelmúltban, és további pályázatok is várhatók, amelyek segítségével most az állattartók, a szántóföldi növén...
A Szal-Agro Kft. a Metaltech és Metal-Fach pótkocs... Nincs elkésve az, aki még csak most szeretné beszerezni az aratás utáni termény szállításához a pótkocsit. A Szal-Agro Kft. két lengyel gyártó termék...
A Szal-Agro szárítóival a betakarított termény min... Egy mobil vagy stabil szárítóval érdemben javítható a betakarított gabona vagy olajos növény minősége. Ráadásul egy 100 millió Ft-os, 50%-os támogato...
A TYM traktorok kommunális felhasználhatósága A mezőgazdasági munkák idei befejeződésével érdemes áttekinteni, hogy az erőgépek milyen egyéb, például kommunális feladatokra használhatók még. Szal...
Börtönbe került a halált okozó traktoros, elmarad ... Több rossz hír is jutott 2021. decemberére, például az, hogy elhalasztják a világ vezető mezőgazdasági gépkiállítását, az Agritechnica rendezvényt és...