A Huminisz Kft. technológiai ajánlata: szója

A Huminisz-technológia lényege, hogy önmagukban is hatékonyan mûködő növénykondicionálókat és lombtrágyákat együttesen, az egyes növénykultúrák igényeinek megfelelő arányban és dózisban juttatjuk ki. Ezáltal még jobb hatásfok és eredmény érhető el. A KONDISOL növénykondicionálókat a SOLVITIS lombtrágyákkal együtt alkalmazva kiemelkedő jövedelmezőséget érhetünk el, például, szójában is.

Huminisz előnyök:

  • a hüvelyenkénti átlagos szemszám növekszik, ezzel együtt a termés mennyisége is, így 10-15%-os termésnövekedés várható a lombtrágyával nem kezelt, vagy kezelt kontrollhoz képest (1. grafikonok)
  • több gümő képződik a gyökéren (2. grafikon)
  • jobb termékenyülés, hüvelytelítődés várható (3. grafikon) (kép)
  • jobb beltartalmi paraméterek (fehérje, olaj, 4. grafikon)
  • aktívabb fotoszintézis és asszimiláció, nagyobb zöldtömeg mellett (5. grafikon) (kép)

A várható hozamtöbblet időjárási-, és talajviszonyoktól, termesztés- technológiától, tápanyagellátottságtól függően változhat.

A termékek kijuttatása történhet az aktuális növényvédelmi kezelésekhez igazodva, azokkal egymenetben. A keverési próbát minden esetben végezze el!

Technológiai ajánlat

További, a felhasználással kapcsolatos információkért keresse területi kollégáinkat bizalommal!

A Huminisz-technológiával kezelt szójaállományok 2013-2020 között átlagosan 11.81%-os terméstöbbletet eredményeztek a 60-70%-ban kezelt kontrollhoz képest!

1. grafikon: Huminisz technológiával kezelt napraforgó termésátlagai 2013-2020 között

Kiemelkedő eredmények születtek a beltartalmi értékek vizsgálatakor is. A Huminisz-technológiával kezelt növények fehérje és olaj tartalma meghaladta a kezeletlen parcellákon mért adatokat.

A kezelések pozitív hatást gyakoroltak a növény gyökerén képződött gümők számára is.

2. grafikon: Gyökerenkénti gümőszám alakulása a kezelés hatására

A kísérletek eredményei szignifikáns különbséget mutatnak a Huminisz-technológiával kezelt parcellák és a kezeletlen kontroll területen mért adatok összehasonlítása során.

3. grafikon
4. grafikon: Beltartalmi paraméterek alakulása a kezelések hatására
Szója (Mosonmagyaróvár, 2016) Lajtamag kísérlet (oltóanyag II.)

A Humisz-technológiával kezelt területeken nő az állomány zöldtömege, a fotoszintézis aktivitás megnő (SPAD lásd grafikon), emelett az asszimiláció is  hatékonyabban és nagyobb felületen megy végbe, ami hatással van a növény kondiciójára, stressztűrésére valamint a termés mennyiségére és minőségére!

5. grafikon

A fotón jól látható a nagyobb zöldtömeg, összehasonlítva a kezeletlen kontrollt és a Huminisz-technológiával kezelt növényeket.

1. kép

A növényenkénti hüvelyszám tekintetében a kezelés látványos eredményt hozott a kezeletlen kontrollhoz képest.

2. kép

A HUMINISZ-technológia megtérülési mutatói szójában

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Kiemelkedő eredmények őszi káposztarepcében és ősz... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. Cégünk a piac egyik meghatározó szereplőjeként font...
Egy hihető ígéret: a Huminisz-technológia 11,5% tö... Nehéz a gazdálkodók dolga, ha az inputgyártók és -forgalmazók szédítő ígéretei között akar eligazodni. Mekkora termésnövekedés elérése a reális egy új...
A Huminisz hozamnövelő eredményei kukoricában és n... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. A piac egyik meghatározó szereplőjeként fontos fela...
A cukorrépánál, szójánál és burgonyánál is nagy do... A Huminisz Kft. a huminsavas növénykondicionálás egyik szakértője Magyarországon. Fontos feladatának tekinti, hogy a termelőket szakmailag hiteles inf...
Őszi búza eredmények Huminisz-technológiával a 201... A 2017/2018. évi szezonban az őszi búza terméseredmények (hozam, minőségi paraméterek) országos átlagban elmaradtak az előző évitől. Az elhúzódó márci...
Káposztarepce eredmények Huminisz-technológiával a... Az őszi és tavaszi Huminisz-technológia alkalmazásával a káposztarepcében mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt kimagasló eredményt érhetünk el....