A Hattat T4110 traktor ár-érték arányban méltó vetélytársa a kategória bármely más márkájának

A Hattat traktorok már több éve elérhetőek a hazai piacon, mégis a kevésbé ismert márkák közé tartoznak. A T4110-es kategóriájában az egyik legolcsóbb márka jelenleg a piacon, mind minőségben, mind komfortérzetben pedig joggal figyelemre méltó vetélytársa lehet a konkurenciának. Ezért felkértük Farkas Zoltánt, a Lakkos Kft. munkatársát, hogy mutassa be nekünk.

7 éve megvásárolhatóak a Hattat traktorok Magyarországon, mégis érdemes lehet néhány szóval bemutatni a gyárat. Mit tartana fontosnak megemlíteni róla?

A Hattat nevet 7 éve ismerhették meg a gazdák itthon, amikor is a Lakkos Kft. kizárólagos forgalmazóként megjelent vele a piacon.

Hattat T4110

Maga a Hattat traktorok története 1972-ig nyúlik vissza, amikor az alkatrészgyártásban érdekelt Hattat család együttműködést kezdett a Ford vállalattal és megkezdték a Ford traktorok gyártását. A következő évtizedekben a Hattat csoport nem csak az alkatrészt gyártó egységeit fejlesztette világszínvonalúvá, hanem több más traktormárka gyártását is végezte. Alkatrészgyártó részlegük mára főbeszállítója olyan ismert cégeknek, mint például a Nissan, Renault, TRW, John Deere, Ford, Mercedes-Benz, Caterpillar, Perkins, Cummins, Sisu, Agco Group, Massey Ferguson. 2002 óta a Hattat csoport képviseli a Valtra márkát is a török piacon.

A jelenleg legsikeresebb A széria gyártását 2006-ban kezdték meg. A legújabb T sorozat büszkesége pedig a Hattat 4110. Az Agco csoport tagjaként Valtra modelleket is készítenek a gyáregységben.

Elektromos kézigáz, elektro-hidraulikus TLT kuplung, és hidraulika szabályzók, 540/1000 TLT fordulat
Pótkocsi légfék kapcsoló P-N-D. (parkoló, neutrál, direkt)

Milyen termékeket forgalmaznak a gyártó termékei közül?

A Hattat palettáján jelenleg 50-től 113 LE-ig választhatók különböző kivitelezésű traktorok, a kis kertészeti, fülke nélkülitől, a keskeny nyomtávoson át, a szántóföldi modellig. A Hattat T4110-es jelenleg a létező legnagyobb traktor a kínálatban. Mi ezek mindegyikét forgalmazzuk.

Miért válasszák a gazdák a Hattat 4110-es traktormárkát? Kérem, mutassa be az olvasóknak!

A Hattat T4110-es egy 113 LE-s (450 Nm), nagyon modern, 4 hengeres eredeti Perkins motorral szerelt gép. A megbízható és takarékos hajtómű 3387cm3-es és közös nyomócsővel (common rail), turbófeltöltővel, valamint intercoolerrel felszerelt. A beépített motor emissziós besorolása Tier 3B, tehát a legmodernebb követelményeknek megfelel, és ezért a legtöbb pályázatba beilleszthető.

Precíz mérnöki munka, mindennek meg van a helye
Turbo és intercooler

A gépet a hátsó kerekekre ható olajfürdős tárcsafékek lassítják, amik rendkívül strapabíróak, akár 7-8 ezer üzemórát is kibírnak csere nélkül.

A teljesen szinkronizált Hi-shiftes sebességváltója a korábbi szériákhoz képest újdonság, mivel 24+24 fokozatú. Ezáltal jobban meg lehet választani a sebességet a munkákhoz, nem kell pörgetni a motort és kevesebb üzemanyagot fogyaszt.

A differenciálműzár és a négykerékhajtás kapcsolása elektromosan, egy elektro-hidraulikus kapcsolóval történik.

A TLT (teljesítmény leadó tengely) hajtása 450/1000-es, független a menetkuplungtól. A TLT kuplungja szintén elektronikusan működtethető egy billenőkapcsolóval.

Az előző, például az A szériákhoz képest új fejlesztés, az új digitális műszerfal, ami teljes körű információt szolgáltat.

A kényelmet a 6 fokozatú, könnyen állítható, manuális klíma is és fűtésszabályozás, valamint lehúzható napvédő roló biztosítja. Mindegyik traktorban rádió is található, ami a pendrive-ot és az SD-kártyát is kezeli.

A T-szérián elöl a tetőn 4 darab, a kapaszkodón pedig 2 darab könnyen állítható halogén munkalámpa van.

Minden Hattat traktor rendelkezik légkompresszorral és az 1+2 körös légfékrendszer is teljesen kiépített. A kabin 2 személyes, színezettel üveggel, gyári klímával és még további számos kényelmi funkcióval felszerelt.

Az 1+2 körös légfék rendszer teljesen kiépített
4 kör kihelyezett hidraulika 8 db csatlakozóval

A könnyen tölthető üzemanyagtartálya 125 literes.

Az állítható, automata fejes hátsó vonószerkezet Scharmüller márkájú, amit nagyon sok traktorgyár használ.

A hidraulika karok horgosak. A hidraulika emelési kapacitása 4500 kg, a rendszer 56 liter/per 165 baron.

Lényeges még a súlyozás. A frontsúlyozás 14 x 40 kg, a hátsó súlyok 2-szer, tehát oldalanként 80 kg-osok.

Az alapár tartalmazza a frontsúlyozást
14×40 kg, összesen 560 kg frontsúly

Amit fontos kiemelnem még az az, hogy a felsoroltak mind benne vannak az alapárban, ami, szintén egy erős, mellette szóló érv. Ez a traktor egy nagyon jó választás.

És mit nyújt a Hattat 4110-es a minőség tekintetében?

A Hattat traktorok egy törökországi gyárban készülnek, de érdemes róla tudni, hogy az összes legyártott gép Valtra licenszes. Továbbá az alvázszerkezetet, a beszerelt hidakat, a váltót, kormányművet, a hidraulika rendszert a HE-MA Indüstry gyártja, ami többek között a John Deere-nek, a Caterpillarnek, a Valtra-nak, a Textronnak és a Perkins-nek is beszállítója. Tehát a minőséget tekintve egy Hattat egyáltalán nem kompromisszum, hanem a megfelelő minőségét nyújtja és bár az egyik legolcsóbb márka jelenleg a piacon, de mind megbízhatóságban, mind komfortérzetben méltó vetélytársa az összes nyugati márkának.

Az alvázszerkezet, a hidak, a váltó, a kormánymű és a hidraulika a HE-MA Indüstry gyárban készülnek

Mennyi garancia jár a vásárlóknak?

1+1 év garancia jár a termék mellé: 1 év teljes körű garancia és plusz 1 év a fő elemekre, a motorra, a hidakra, a váltóra és a hidraulika rendszerre, illetve ami minden esetben jár ilyenkor az a szavatosság.

Ha jól tudjuk, nemcsak traktorokat forgalmaznak Törökországból.

Valóban többféle török terméket forgalmazunk, a traktorokon kívül pótkocsikat (Caselli) és vetőgépeket (Özdöken) is. Mind precízen kidolgozott, jó kiépítésű, minőségi alapanyagból előállított termék. Itt kiemelném még a spanyol munkagépeinket szintén, melyek minősége átlag feletti, de ez már majd egy másik bemutató cikkünk témája lesz részletesebben. Célunk, hogy ár-érték arányban kiváló gépeket biztosításunk az ügyfeleinkn számára, a minőséget szem előtt tartva.

Akinek felkeltettük az érdeklődését, hol tudja személyesen is megnézni a traktort?

Albertirsán és Kiskunhalason, mindkét telephelyünkön megtekinthető a Hattat T4110, de a cég kínálatának többi tagja is. Várjuk az érdeklődőket szeretettel.

Érdeklődjön a Hattat T4110 traktorról a kizárólagos forgalmazónál a Lakkos Kft.-nél:
E-mail cím: info@trakik.hu

Logisztikai központ és telephely:
2730 Albertirsa, Szentmártoni út 60.
Telefon: +30 958-5875

Kiskunhalas telephely
6400 Kiskunhalas, Átlós u. 25. (az Aldival szemben)
Telefon: +36 30 958 4933

MODELL T4110
MEGHAJTÁS 4X4
MOTOR (113 LE / 450 Nm) PERKINS, 4 HENGER, 3387 cm³
FELTÖLTÉS TURBÓ + INTERCOOLER + COMMON RAIL
EMISSZIÓS BESOROLÁS STAGE 3B
FÉK OLAJFÜRDŐS, TÁRCSÁS FÉK
VÁLTÓ 24+24 SZINKRONIZÁLT
DIFFERENCIÁLMŰ ELEKTRO-HIDRAULIKUS
NÉGYKERÉKHAJTÁS KAPCSOLÁSA ELEKTRO-HIDRAULIKUS
FÉKPEDÁLOK FÜGGESZTETT
TLT / FÜGGETLEN TLT 540/1000 FÜGGETLEN
HI-SHIFT IGEN
KM/H MÉRŐ IGEN
KABIN/BORULÁSGÁTLÓ KABIN
FŰTÉS/LÉGKONDICIONÁLÓ KLÍMA (HV/AC)
RÁDIÓ ELŐKÉSZÍTÉS IGEN
ELSŐ MUNKALÁMPÁK IGEN
LÉGKOMPRESSZOR IGEN
KIHELYEZETT HIDRAULIKA 4 PÁR / 8 CSATLAKOZÓ
PÓTKOCSI FÉK 1 + 2 KÖRÖS LÉGFÉK
ELAKADÁSJELZŐ HÁROMSZÖG IGEN
BOROSTYÁNSÁRGA VILLOGÓ IGEN
KIPUFOGÓ FÜGGŐLEGES
ÜZEMANYAGTARTÁLY 125 liter
HIDRAULIKA KIHELYEZETT IRÁNYÍTÁSA (ELC) IGEN
HÁTSÓ VONÓSZERKEZET SCHARMÜLLER, ÁLLÍTHATÓ
HIDRAULIKA KAROK HORGOS
HARMADIK PONT HIDRAULIKUS
HIDRAULIKA KAROK MECHANIKUS ÉS HIDRAULIKUS
HIDRAULIKA EMELÉSI KAPACITÁS 4500 kg
HIDRAULIKA RENDSZER 56 liter/perc, 165 bar
ÁRAMTALANÍTÓ IGEN
HIDRAULIKA GYORSKIEMELŐ IGEN
ELSŐ SÁRVÉDŐK IGEN
ELSŐ KEREKEK 340/85 R24  380/70 R24  340/85 R24  320/85 R28
HÁTSÓ KEREKEK 420/85 R34  480/70 R34  380/85 R38  420/85 R38
FRONT SÚLYOZÁS 14 X 40 kg
HÁTSÓ SÚLYOK 2X80 kg  2X80 kg  2X70 kg  2X70 kg

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Permetezőt, ekét és traktort is talál a Lakkos Kft... Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a Lakkos Kft. idén is sok újdonsággal vágott neki az AGROmash-AgrárgépShow kiállításnak. Igyekeztek a kertészet...
Készüljön a tavaszi munkákra a Lakkos Kft-vel! Még nem vette meg cambridge hengerét, kukorica vetőgépét vagy permetezőjét? Ne habozzon tovább, kérjen ajánlatot tőlünk! Örömmel ajánljuk figyelmébe ...
Egészséges, száraz és pormentes takarmány a kehess... A Lakkos Kft. örömmel mutatja be legújabb termékét, az olasz Repossi fésűs rendképzőt. Ez a termék kiváló megoldást jelenthet azon lótartók számára, a...
Keresse a megfelelő vetőgépet az őszi munkákra a L... Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-...
Keresse a megfelelő vetőgépet az őszi munkákra a L... Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-...
Keresse a megfelelő vetőgépet, erőgépet, ekét az ő... Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-...