A COVID-19 koronavírus-járvány kitörését követő időszakban az értékesítések jelentős növekedését tapasztalták a görög zöldség-gyümölcs exportőrök. Mivel a görögországi járványügyi intézkedések hatásosnak bizonyultak, az ottani termékek is biztonságosabbnak tűnnek a fogyasztók szemében egy elemzés szerint. Spanyolországban és Olaszországban viszont gyengék az eddigi eredmények a kedvezőtlen időjárás és a munkaerőhiány miatt. Ez is hozzájárult a görög kertészeti termékek iránti kereslet növekedéséhez.
Olaszország és Spanyolország lezárta a határait, ami késleltette a szezonális munkaerő visszaáramlását – ez egyébként Európa több országában is gondot okozott – írta a Freshplaza anyagára hivatkozva a FruitVeB. Görögország kivitelének fő termékei között foglalnak helyet a zöldségek és a gyümölcsök, ezek közül a legismertebbek a narancs, a szőlő, a citrom, a paradicsom és a füge.
A Tridge online kereskedelmi platform alapítója és igazgatója, Hoshik Shin elmondta:
„A koronavírus-járvány hatásait az egész világ megérezte. Sok vevő olyan alternatív beszállítókat kezdett keresni, akik képesek kielégíteni a biztonságosabb és egészségesebb termékek iránti megnövekedett fogyasztói igényeket. A a termesztési eredményeket a járvány hatásain kívül az időjárás is jelentősen képes befolyásolni.
Ez azt jelenti, hogy a vevőknek a beszállítók tekintetében több megoldási lehetőségre is szüksége lehet az ellátás biztonságához. Az olyan online kereskedelmi platformok, mint a Tridge használatával a vevők és a beszállítók számára több lehetőség is nyílik. Ez különösen fontos akkor, amikor valaki minőségi terméket és jó árakat akar találni”.