A gabonatermesztők évindító rendezvénye a Debreceni Egyetemen

2019. január 17-én a Debreceni Egyetemen folytatja a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatot a szervező Magro.hu mezőgazdasági piactér. A szervezők azt vallják, hogy egy jó kukorica- vagy búzatermesztő folyamatosan képezi magát, tartja a lépést a gabonatermesztés technológiai újdonságaival. A profi és a kezdő gabonatermesztőket egyaránt várják az egész napos konferenciára.

A III. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozaton többek között szó lesz arról a hiányosságról, hogy a magyar termelők hozzávetőlegesen 40%-a egyáltalán nem ismeri a saját szántóföldjének az adottságait, mert nem rendelkezik adattal annak sem a nitrogén-, sem a foszfor- sem a káliumellátottságáról. Találomra szórnak ki műtrágyát például évről-évre, miközben előfordulhat, hogy az egyik hatóanyag a szükségesnél több, így pénzkidobás, a másik pedig az optimálisnál alacsonyabb, így a potenciális termésmennyiségnél kevesebb gabona betakarítását eredményezi. A konferencia további részleteiért és a jelentkezésért kattintson ide.

A III. Kukorica és Búza Konferenciasorozat a 2 fő szántóföldi növényünk termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be
A III. Kukorica és Búza Konferenciasorozat a 2 fő szántóföldi növényünk termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be

A hazai gazdák tudásszintje és tápanyag utánpótlási gyakorlata messze van az optimálistól és a kívánatostól, de hasonló figyelhető meg a növényvédő szerek használatának gyakorlatában is. A fejlődésnek komoly tere van a magyar gazdálkodók körében.

Ezért is rendezi meg évről évre a Magro.hu agrár piactér egyetemi partnereivel a kukorica és búza konferenciáját. Az esemény Kaposváron 2018. december 13-án lezajlott, a keleti országrészben 2019. január 17-én kerül sor a Debreceni Egyetemen.

A cél a képzés és a szakmai tudásszint emelése.

Semmi okunk arra, hogy a továbbiakban is mindent ugyanúgy csináljunk, mint eddig. Közös érdekünk, hogy a helyzeten javítsunk. Ennek érdekében a Magro.hu idén már harmadszor rendezi meg a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatát, ahol szakmai partnereivel bemutatja a kukorica- és búzatermesztés teljes ciklusát. A legújabb fejlesztéseket és technológiákat a tápanyag utánpótlás és fajtaválaszték tekintetében éppúgy, mint a növényvédelemben, precíziós megoldásokkal is kiegészítve. A cél az, hogy a tudásszint emelkedjen, és a gyakorlat közelítse az optimálisat.” – mondta Németh István, a Magro.hu mezőgazdasági piactér ügyvezetője.

PROGRAM:

III. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat

Dátum: 2019. január 17.

Házigazda: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Helyszín: Debrecen, Böszörményi út 138.

8:15-9:15 Regisztráció
9:20-9:40 Az eseményt megnyitja: Bóné Tímea – főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója és Dr. Komlósi István –helyszínadó partner, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja
9:40-10:00 Megváltozott klimatikus viszonyok – elvárások a kukoricahibridektől, és a Corteva megoldásai – Csekő József (területi képviselő, Corteva Agriscience – a DowDuPont mezőgazdasági divíziója)
10:00-10:20 Kukorica termesztéstechnológia termelői szemmel – Almás Roland (régió vezető, Dél-Nyugat Magyarország, Maisadour Hungária Kft.)
10:20-10:40 Mindent a vetés agrotechnológiájáról, költségelemzéssel és precíziós megoldásokkal – Kézér Zsolt (értékesítésért felelős kelet-magyarországi régióvezető, Lakkos Kft., trakik.hu)
10:40-11:00 Talajközpontú tápanyag-ellátás kukoricában és búzában – Zsila József (vezető szaktanácsadó, TimacAgro Hungária Kft.)
11:00-11:20 Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz Technológiával – Pais István (ügyvezető, kereskedelmi vezető, Huminisz Kft.)
11:20-11:40 Kávészünet
11:40-12:00 Termésbiztonság – Megújulás – Talaj – Wágner József (üzletfejlesztési menedzser, Carmeuse Hungária Kft.)
12:00-12:20 Aktualitások a búza és a kukorica növényvédelmében – Dr. Radócz László (Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézet vezetője)
12:20-12:40 Hogyan növelje a nitrogén hatékonyságát? Kontrollált átalakulású műtrágyákkal – Lakatos Ferenc (szaktanácsadó, EuroChemAgro Hungary Kft.)
12:40-13:00 Az értékesítés koronázza meg az egész éves jó teljesítményt a földeken – Németh István (ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér)
13:00-13:40 Ebédszünet és kapcsolatépítés
13:40-14:00 Víz és energiatakarékosság. Lehet valami gazdaságos, ha környezetkímélő? – Tóth Éva (ügyvezető igazgató, Bauer Hungária Kft.)
14:00-14:20 Termények mintavétele, minősége és a befolyásoló körülmények – Párkányi Gábor (üzletágvezető, Agriculture, Food and Life üzletág, SGS Hungária Kft.)
14:20-14:40 Gabonapiaci lehetőségek – Berkes Gábor (vezérigazgató, regionális gabona kereskedelmi vezető – Közép-Kelet Európa – CARGILL CASC EMEA, Gabonaszövetség elnökségi tag)
14:40-15:00 Helyspecifikus mezőgazdaság: a tervtől a megvalósításig (interaktív bemutató) – Nagy Bence (MagtárGPS  üzletágvezető, Magtár Plusz Automatizálási Kft.)
15:00-15:20 Kávészünet
15:20-15:40 Hogyan csökkenthetők a kukoricabetakarítás veszteségei? –
Héjja Csaba (kiemelt ügyfélkapcsolattartó, Linamar Hungary Zrt. Oros Divíziója)
15:40-16:00 Okosfarm a gyakorlatban, okos megoldások a gabonatermesztésben – Kövesdi József (ügyvezető igazgató, Senit Kft., Okosfarm technológiai projekt)
16:00-16:20 Gabonatárolás Frisomat csarnokokban – Raport László (ügyvezető igazgató, Frisomat Kft.)
16:20-16:45 Magro.hu Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás
16:45- Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

 

Vége igény szerint, kb. 17:00
*A programváltozás jogát a szervező fenntartja magának

A KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat teljes programja itt érhető el:

https://www.magro.hu/konferencia/

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

20 tipp, mire ügyeljen az idei kukoricatermése érd... A hatékony kukoricatermesztés érdekében fontos odafigyelnünk többek között a kártevőkre, a tápanyagellátásra, és a csapadék mennyiségre is. Partnerünk...
10 hasznos tanács a jó kukoricatermés érdekében!... Az eredményes kukoricatermesztést követően az érés szakaszában is több dologra kell figyelni, hogy bő terméshozamot érjünk el. Továbbra is fenyegetnek...
9 aktuális tanács a jó kukoricatermés érdekében!... A kukorica termesztéséhez és a kezdeti növekedési szakaszban javasolt tanácsokról is olvashatott már a Magron. Ezúttal partnerünk, Szieberth Dénes, a ...
Amerika kukoricaföldjei titokban marihuánaültetvén... A mezőgazdaság és az illegális marihuánatermesztés összefonódásáról írt az Atlanticre egy ökológus, akinek az a foglalkozása, hogy mezőgazdaságokon ta...
Milyen kukoricatermés várható idén? A hazai kukoricatermesztés körülményei nagyon eseménydúsan alakultak az elmúlt években. Erre tekintünk most vissza. Hogy mekkora termésre számíthatnak...
Milyen hatással lehet a sok csapadék a kukoricára?... Az elmúlt napok, hetek nagy mennyiségű csapadéka miatt jogosan merülhet fel a kérdés: befolyásolja-e valamilyen módon a csapadék az idei kukoricatermé...