98 százalékos pontossággal, villámgyorsan megszámolja a teherautónyi almát vagy körtét a szkenner

Hónapokig tartó fejlesztés és a termék egy éven át tartó alapos bétatesztelése után a Croptracker bejelentette a Harvest Quality Vision (HQV) felső tárolóedény-szkennelő rendszerének megjelenését. A Two-a-Day Group-pal együttműködve a rendszer 30 másodperc alatt több mint 4800 alma vagy körte beolvasására képes 98%-os pontossággal.

A nemrégiben kiadott HQV 3.0-val párhuzamosan kifejlesztett, felső tárolórendszer lehetővé teszi a csomagolók számára, hogy még azelőtt tudják, mi érkezik a csomagolócsarnokba, hogy a gyümölcsök levennék a teherautóról.

A munka- és készségigényt minimalizáló HQV felülnézeti szkennelés lehetővé teszi a csomagolók számára, hogy leküzdjék a logisztikai kihívásokat
A munka- és készségigényt minimalizáló HQV felülnézeti szkennelés lehetővé teszi a csomagolók számára, hogy leküzdjék a logisztikai kihívásokat (Fotó: Pixabay)

Van idő terveket készíteni a csomagolósorra való bejuttatásra, ahelyett, hogy próbálnák kitalálni, mi jön a soron. A nagy termesztők arra is használhatják ezt a rendszert, hogy tudják, pontosan mi hagyta el a gazdaságot.

30 másodperc alatt több mint 4800 alma vagy körte

A felülnézeti szkennelő rendszer képes megbirkózni a szállítási folyosó szigorúságával, és nap mint nap a legnagyobb hatékonysággal működni. Ez a rendszer 30 másodperc alatt több mint 4800 alma vagy körte beolvasására képes 98%-os pontossággal. A szkennelési folyosóra belépő teherautók automatikus felismerésére is képes a rendszer, emberi beavatkozás nélkül. Rugalmas és költséghatékony is. Az alacsonyabb ár annak köszönhető, hogy egyetlen dolgozóra épül, aki aktiválja a szkennelés indítását és leállítását.

A rendszert a Croptracker tervezte, fejlesztette és építette a Two-a-Day csoporttal együttműködve a dél-afrikai Elgin körzetben, a Nyugat-foki-szigeteken. A munka- és készségigényt minimalizáló HQV felülnézeti szkennelés lehetővé teszi a csomagolók számára, hogy leküzdjék a logisztikai kihívásokat, és továbbra is nagy hatékonysággal termeljenek.

Virtuális előválogató

A Two-a-Day Group jól tájékozott a beérkező gyümölcsökről, mielőtt fontos logisztikai döntéseket kellene hozniuk a tárolással és az értékesítéssel kapcsolatban.

Chris Petzer, a Two-a-Day Group munkatársa szerint: „A Croptracker Harvest Quality Vision teljesen új dinamikát adott a Two-a-Day üzletmenetének, mivel a termék kiszámíthatóságát és a kritikus üzleti döntések meghozatalához szükséges betekintést proaktívan, nem pedig reaktívan tette lehetővé. Szeretjük „virtuális előválogatónak” nevezni. A Croptracker csapatával való együttműködésünk fantasztikus élményt jelentett ebben az úttörő projektben. Profik, innovatívak és elkötelezettek minden megoldás iránt, mindig pozitívak maradtak minden kihívás során. Alig várom, hogy folytatódjon a partnerségünk.”

Közvetlen ipari visszajelzésekre építve

 A Croptracker úgy véli, hogy ez a szkennelési platform a hatékonyság javítására, a termelékenység és a tudás növelésére használható olyan csomagolóházak számára, amelyek rövid idő alatt nagy mennyiségű gyümölcsöt fogadnak.

A Croptracker agrotechnikai megoldásokat fejleszt az iparág vezetői számára. A kanadai Ontario keleti részén található vállalat küldetése, hogy biztonságosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tegye a növénytermesztést.

A frisspiaci termelőkkel és forgalmazókkal együttműködve terveznek, és minden általuk létrehozott eszköz közvetlen ipari visszajelzéseken alapul. A Croptracker díjnyertes mezőgazdasági szoftvere optimalizálja a nyilvántartást, a munkaerő nyomon követését, a termelést és a költséggazdálkodást. A Harvest Quality Vision technológia a termésminták azonnali empirikus elemzését kínálja, pontosan akkor, amikor szükség van rá.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Heti agrárhír-összefoglaló Ízelítő az elmúlt hét híreiből: Prémium termékekkel vonulunk az orosz piacra, elindult a területalapú támogatások 50%-os előleg kifizetése, beletörődé...
Megfelelő mennyiségű lesz a termés gyümölcsből az ... A szerződéses viszonyban álló termelőktől biztosan felvásárolják a gyümölcsöt – értékelték a piaci várakozásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)...
Mindennap egy alma… …az orvost távol tartja – szól a közmondás, amely nem alaptalan. Több ország még több kutatója foglalkozott már az alma szervezetre gyakorolt, jótékon...
Hány alma kell 1 liter almaborhoz? Hogyan érik, mekkora a valaha leszedett legnagyobb termés? Íme 10 érdekesség az almáról, amit valószínűleg nem tudott eddig. Tesztelje magát, 10-ből h...
2 éven belül jöhet a nem barnuló alma! Az Amerikai Egyesült Államokban sikeresen kitermesztettek egy génmódosított almafajtát, amely olcsóbb és felvágáskor nem barnul be. A nemrég létrehozo...
Asszonyélet: sült alma és almás pite Ahogyan előző cikkünkben leírtuk, az alma a világ egyik legkedveltebb gyümölcse. Nem csak nyersen fogyasztva ízletes és egészséges, hanem aszalva, szá...