Az Amerikai Egyesült Államokban a kisebb méretű gazdaságok is képesek több generáción át megmaradni. Az egyik ilyen, több generációváltást átélő példa a New York-tól északra, 2 órányi autóútra található 100 hektáros Hull O Farm, amely a Hull család tulajdonában állt 7 generáción keresztül, 240 évig. Azonban nincs rá garancia, hogy a gazdaság az alapító család tulajdonában marad, ugyanis Frank és Sarah Hull fizikailag már nem bírják a az állattartást, a húsfeldolgozást, valamint a falusi vendéglátást.
A New York Times cikke alapján a Takarék Agrár24 Blog írta meg, hogy a farmgazdaság bevételei alig fedezik a fenntartási költségeket és adókat. A házaspár gyerekek közül pedig már csak egy fiuk dolgozik a farmon, de ő sem szeretné önállóan tovább vezetni a gazdaságot az USA keleti partján.
A 80-as évek végén a tejárak csökkenésével el kellett adniuk a teheneket és kénytelenek voltak diverzifikálni a termelésüket. Szállást, helyi ételeket és tematikus, a farmon szervezett programokat is biztosítottak a vendégeiknek. A háziasszony, Sarah egy hétvégén akár 80 vendégre is főzött, de közel 70 évesen már nem bírja ugyanazt a munkamennyiséget, mint korábban.
Szívesen ott maradnának, és érdeklődőre várnak
A több évtizednyi fizikai munka hatásainak következtében Frank-nek műtétekre is szüksége van, amit a kukorica-, vadászati- és szénagyűjtési szezonok között próbál elvégeztetni, hogy minél kevesebb időre essen ki a gazdaság fontos időszakaiból. A pihenést is lehetővé tevő nyugdíjas évek érdekében szeretnék úgy eladni a farmot, hogy még ott lakhassanak, és reményeik szerint lesz olyan érdeklődő, aki tovább vinné a mezőgazdasági tevékenységet. A Hull család történetét és kihívásait ezen a hivatkozáson lehet részletesen megismerni a New York Times cikkében.