50 év – 50 ezer darab öntöződob

A BAUER RAINSTAR név sokak számára egyet jelent a csévélődobos öntözőberendezésekkel, hiszen már 50 éve annak, hogy az ausztriai Voitsbergben legyártották az első, akkoriban jellegzetes narancsszínű öntözőgépeket.

A saját gyártású teljesáramkörű turbinával szerelt gépek megfelelnek a mai kor elvárásainak, amikor a víz- és energiatakarékosság elsődleges szempont. A több mint 70 modell közül minden területre, minden öntözési célra megtalálható az ideális megoldás, legyen szó akár futballpálya, faiskolai vagy szántóföldi növények öntözéséről.

Rainstar E500 a Bauer GmbH standján
Rainstar E500 a Bauer GmbH standján
  • A RAINSTAR család legkisebb tagja az „A” széria. Ezek az öntözőgépek éppúgy alkalmasak golf- és lovaspályák öntözésére, mint kisebb szántóföldi parcellákhoz vagy akár kertészetekbe.  A PE cső átmérője 40-63 mm PE cső átmérő, hossza 115-170 méter közötti.
  • A RAINSTAR „T” sorozat a legkedvezőbb ár-érték arányt képviseli, egyszerűen kezelhető a forgatható csévélődobba integrált kitámasztólábaknak és az automata szórófejemelésnek köszönhetően. A PE cső átmérője 65-100 mm, hossza 220-450 méter közötti.
  • A RAINSTAR öntözőgépek közül a legjobban felszerelt „E” széria hidraulikus kitámasztással és hidraulikus szórófejkocsi emeléssel rendelkezik. Ennél a típusnál található a legszélesebb méretválaszték is, a PE cső átmérője 90-140 mm, hossza 300-700 méter közötti.  

E100-600

A piaci igényeken alapuló folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően született meg a RAINSTAR csévélődobos öntözőberendezések legújabb generációja az E100-600.

A könnyebb kezelhetőség elsődleges szempont volt az újítások során, ezért az öntöződob oldala eltolható burkolatot kapott,  így még egyszerűbb a turbinához való hozzáférés, valamint itt kapott helyet a nagyobb méretű és kapacitású akkumulátor, melyet  az emelőkeretre szerelt megduplázott felületű napelemek töltenek. A hosszabb éjszakai üzemidő biztosításán túl az akkumulátor alkalmas külső, egyéb fogyasztó ellátására is, mint például a riasztórendszer.

Szintén az öntözőgép kezelőjének munkáját könnyíti meg a továbbfejlesztett hajtásrendszer, így könnyebben kapcsolhatók a sebességi fokozatok.

A gép stabilitását növeli a hidraulikus letalpalás során a megerősített munkahenger, mintegy a földhöz szögezve az öntöződobot, így egyenetlen talajviszonyok esetén is biztonságos a munkavégzés.

A gyártó BAUER cég az öntözőgépet a Hannoveri Agritechnika kiállításon mutatta be a nagyközönségnek és a januárban megrendezésre kerülő AgrárgépShow / AGROmashEXPO kiállításon Önök is megtekinthetik az A pavilonban, a magyarországi forgalmazó BAUER HUNGÁRIA Kft. standján.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Nem tudni, belefér-e a gazdáknak még egy ilyen szá... „Víz és energiatakarékosság. Lehet-e valami gazdaságos, ha környezetkímélő?” címmel tart előadást a Magro KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatán Tóth É...
Pénzeső hullik az öntözésre: egyszerűbb eljárás, p... Néhány hónapja még a döcögős adminisztráció és a pályázatok évekig tartó elbírálása tette nehézkessé a magyar öntözésfejlesztési tervek megvalósítását...
Bauer Rainstar – a sikertörténet, öntözés mo... A BAUER név ismerősen cseng a gazdálkodók számára, sokszor egyet jelent a csévélődobos öntözőberendezésekkel, ami nem véletlen, hiszen a BAUER öntöző...
Eső gombnyomásra Most ugyan esik, de emlékezzünk csak vissza néhány héttel korábbra… aki csak tehette öntözött. Akinek nem volt rá lehetősége, annak biztos megfordult...
Hiába esik, mert megnyúlik a szezon és idén is önt... Egyre nagyobb a számítástechnika szerepe a szántóföldi öntözésnél is. Ma már a kis és közepes méretű gazdaságok vezetői is tudni akarják, mikor, menn...
Már a trágyakezelés is lehet okos Minden üzemi méretű állattartó telepen fontos feladat a megfelelő trágyakezelési rendszer kialakítása, a fázisbontó-trágyaszeparátor rendszerek üzeme...