10% többlethozam 11 év átlagában szántóföldön

Nehéz a gazdálkodók dolga, ha az inputgyártók és -forgalmazók szédítő ígéretei között akar eligazodni. Mekkora termésnövekedés elérése a reális egy új szer vagy készítmény használatával? Nos, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a 10 százalék körüli többlet már igen jónak számít.Aki ennél sokkal nagyobb számokat ígér, azt kezeljük fenntartásokkal. Ennél természetesen a Huminisz Kft. partnerei is gyakran mértek -üzemi szinten- lényegesen magasabb, 30% feletti terméstöbbletet akár a kezelt kontrollhoz képest is. Az emberi szem számára egyébként a 20% feletti hozamtöbblet észlelhető. Számos inputforgalmazó különböző magas nitrogén- és magnéziumtartalmú készítményekkel eléri ugyan a zöldítő effektust, de ez a növény vegetatív stádiumában bekövetkező hatás nem feltétlenül jelent a későbbiekben mázsákban mérhető többletet a mérlegen! Ennek ismeretében különösen figyelemre méltó, hogy a Huminisz Kft. technológiájának használata az elmúlt 11 évben átlagosan 10 százalékos terméstöbbletet eredményezett, beleértve az összes visszamért üzemi és kisparcellás eredményt őszi búza, őszi káposztarepce, kukorica, napraforgó és szója esetében.

Üzlettársammal 17 éves tapasztalattal rendelkezünk a növénykondicionálás és lombtrágyázás terén. Lépésről-lépésre, önerőből építettük fel vállalkozásunkat, már több éve a hazai piac meghatározó szereplője vagyunk.

Már a kezdetekkor megfogalmazódott bennem, hogy a szinergiaihatás érvényesülése érdekében a növény számára jól felvehető és hasznosuló lombtrágyákat humin- és fulvosavas kondicionálókkal együtt juttassunk ki. Magyarországon mi voltunk az elsők az EDDHSA (szerves, jól hasznosuló kelátképző) bevezetésében, gyártásában, hasonlóan a humin-és fulvosavas növénykondicionálás technológiai szintre emelésében. 2011 óta tudjuk készítményeinket jól kidolgozott és folyamatosan fejlesztett, bővített Huminisz-technológia keretében ajánlani partnereink számára. Negyedik éve végzünk drónos kísérleteket termékkombinációinkkal. Ezt a munkát idén új szintre kívánjuk emelni.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezen a felhígult biostimulátor- és lombtrágyapiacon, sajnos, számos újabb belépő cég bizony termék-, szakmai-,  erkölcsi- és marketingoldalról egyaránt igencsak megkérdőjelezhető módon próbál érvényesülni.

Termelőknél (nagyüzemi és kisüzemi), valamint kutatóintézetekben (kisparcellás) végzett kísérletekben az ország mintegy 50 helyszínén történik értékelés. Az üzemi tesztek terméseredményei áttekinthetők honlapunkon. (Ezek eléréséhez kattintson ide!)

A megtérülési mutatók pedig a jelenlegi felvásárlási árak mellett a korábbi átlagosan 4-5-szörös helyett már 6-8-10-szeresek az említett szántóföldi kultúrákban is.

A folyamatos termékfejlesztés eredményeként jelenleg 22 termékkel segítjük a magyar gazdák munkáját. Valljuk és az eddigi eredményeink is ezt igazolják, hogy a hatékonyság és környezetvédelem kiváló megtérülési mutatók mellett is érvényesülhet.

Folyamatos az innováció, a K2-vel új csúcsra törtünk a humin-, fulvo- és az aminosavas növénykondicionálásban

A K2 terméket a magyarországi biostimulátor-piacon egyedülállóvá teszi, hogy négy különböző a növények kondicionálására alkalmas savi formát tartalmaz jelentős mennyiségben. Ezek a lignoszulfon-, humin-, fulvo-, valamint aminosavak. A benne lévő glicin, valin, treonin, lizin, metionin, stb. szabad aminosavak, melyek fehérjék építőkövei. A glicin a biokémiai folyamatok fontos szereplője kiemelten fontos a klorofill felépítésében, valamint a fotoszintézisben. A metionin nélkülözhetetlen eleme az olajsavszintézisnek.

A treonin-, valin- és lizinmolekulák esszenciális aminosavak, melyek meghatározzák a fehérjetartalmat, valamint annak táplálkozástani értékét.

A gyártás során használt lignoszulfonát egy növényi kivonat, melyet a norvég lucfenyő fafeltárása során nyerik. Szerves anyag mely képes a növényi szövetekbe bejutni, komplexképző hatásán túl stimuláló hatással bír, gyanta-, valamint cukortartalmának köszönhetően tapadásfokozó hatással rendelkezik.

A kísérleti tapasztalatok alapján kijelenthető jelentős mértékben növeli a K2 a növényi zöldtömeg mennyiségét (korai fázisban való kijuttatás esetén szemmel látható, robbanékony fejlődést tesz lehetővé), a vegetációs időszakot kitolja. A kezelt növényekben átlagosan 15%-kal magasabb a klorofill A-B koncentráció (SPAD mérés), ebből adódóan intenzívebb az asszimiláció, a tápanyag-beépítés. Átlagosan 10%-kal növeli a gyökértömeget, továbbá fokozza az ellenállóképességet. Humin-, fulvo-, lignoszulfon-. valamint aminosavak kelatizáló, komplexképző hatásának jóvoltából a termékkel együtt kijutatott permetszerek felszívódása jelentős mértékben növekszik. Javítja a termények minőségi mutatóit (olaj-, cukor-, fehérjetartalom), valamint figyelemre méltóan megemeli a termés mennyiségét.

Nagyon megkedvelték a termelők a tavalyi és az idei szezonban a Solvitis Mikrokomplex termékünket, amely korszerű, magas mikroelem- és kéntartalmú lombtrágya lignoszulfonát kelátképzővel.

Magas nitrogéntartalmú innovatív termékünk a Solvitis Magneto, amely egyedi összetételével kiemelkedik ebből a kategóriából. A magas nitrogéntartalmú készítmények iránt megnövekedett piaci igények miatt bővítettük ez idei évben ezen termékkörünket a kedvezőbb árfekvésű Solvitis Trinitro készítményünkkel, amelynek magasabb a nitrát-nitrogén tartalma, így gyorsabb hozzáférést biztosít a növény számára ezen makroelemhez.

Solvitis Magneto
Solvitis Trinitro

A szinergiahatás miatt bekövetkező magasabb minőségi és mennyiségi paraméterek elérése érdekében a Kondisol-termékeinket 5l/ha dózisban, illetve K2 növénykondicionálónkat 2,5 l/ha dózisban javasoljuk 5 l/ha Solvitis Trinitróval együtt kijuttatni. Az így megvásárolt csomagra 10% kedvezményt biztosítunk.

A csomag jól alkalmazható még aktuálisan őszi káposztarepcében, kalászosokban virágzásban, illetve virágzás előtt, valamint a tavaszi kultúrákban 4-6 leveles fejlettségtől megfelelő mikroelem-tartalmú lombtrágyánkkal kiegészítve. Az olajos növényeknél tavalyi évben is 2-5 % olajtartalom növekedést értünk el a kezelt kontroll állományokhoz viszonyítva, a termésnövekedés megtartása mellett. (huminisz.hu/#technologiak).

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy közép- és hosszú távon is megfeleljünk a magunkkal szemben felállított magas minőségi feltételeknek a gyártás, a logisztika és a szaktanácsadás területén egyaránt. Magyar innovatív cégként büszkék vagyunk arra, hogy partnereink véleménye alapján megbízható szolgáltatásokkal és kiváló ár-érték arányú termékeinkkel segítjük, támogatjuk munkájukat és ezáltal is hozzá tudunk hozzájárulni az eredményesebb és környezetkímélő mezőgazdálkodáshoz.

Fontos feladatunknak tekintjük, hogy a termelőket szakmailag hiteles információkkal lássuk el elsősorban a lombon keresztüli kondicionálásról és tápanyag utánpótlásról.

Pais István, Huminisz Kft.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Kiemelkedő eredmények őszi káposztarepcében és ősz... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. Cégünk a piac egyik meghatározó szereplőjeként font...
Egy hihető ígéret: a Huminisz-technológia 11,5% tö... Nehéz a gazdálkodók dolga, ha az inputgyártók és -forgalmazók szédítő ígéretei között akar eligazodni. Mekkora termésnövekedés elérése a reális egy új...
A Huminisz hozamnövelő eredményei kukoricában és n... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. A piac egyik meghatározó szereplőjeként fontos fela...
A cukorrépánál, szójánál és burgonyánál is nagy do... A Huminisz Kft. a huminsavas növénykondicionálás egyik szakértője Magyarországon. Fontos feladatának tekinti, hogy a termelőket szakmailag hiteles inf...
Őszi búza eredmények Huminisz-technológiával a 201... A 2017/2018. évi szezonban az őszi búza terméseredmények (hozam, minőségi paraméterek) országos átlagban elmaradtak az előző évitől. Az elhúzódó márci...
Káposztarepce eredmények Huminisz-technológiával a... Az őszi és tavaszi Huminisz-technológia alkalmazásával a káposztarepcében mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt kimagasló eredményt érhetünk el....