A kukoricatermesztés fortélyai - Mezőgazdasági ABC

A Magro.hu e-könyv sorozata

Megtudhatja, hogy mekkora a kukorica hektáronkénti hozama összevetve a tételes költségekkel. Választ kap arra, milyen technológiai változtatásokkal növelhető a terméshozam és milyen feltételei vannak a maximális termésmennyiség elérésének? Megmutatjuk, hogyan csökkenthető a műtrágya felhasználása és mennyi műtrágya kell a maximális termésmennyiséghez. Annak ajánljuk, aki fel akarja használni a legújabb kutatási eredményeket annak érdekében, hogy többet hozzon ki a földjéből, és aki nem elégszik meg az átlagos 5-6 tonna terméssel hektáronként.

Mindent a kukoricáról

Mit tanulhat?

Hazánkban a kukorica - az őszi búza mellett - a legnagyobb területen termesztett szántóföldi növény. Jelentősége és népszerűsége megkérdőjelezhetetlen.
Ha Ön is belefogna a termesztésébe, vagy csupán többet szeretne megtudni erről a növényről, mindenképpen olvassa el!

TELJESKÖRŰ
Mindent megtudhat a kukoricáról, hazánk egyik legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényéről: statisztikák, költségelemzés és jellemzők.
HASZNOSÍTHATÓ
Könnyen érthető nyelvezet, és jól használható információk
AZONNAL ELÉRHETŐ
Nincs postaköltség, nincs utánajárás, fizetést követően azonnal Öné a tudás! Mivel e-könyv, ezért szükség szerint nagyíthat, kicsinyíthet a betűméreten, táblázatok méretén.

Ajánlások

Akik olvasták a könyvet, a következőképpen nyilatkoztak róla:

Radics Attila
Radics Attila, állattartó

Komplex, átfogó képet ad a kukoricatermesztés iránt érdeklődőknek. Az elmúlt évek statisztikáival, a költségek összegzésével, egy átlátható, jól kalkulálható könyv a gazdáknak. Bátran ajánlom az írást azoknak is, akik már régebben foglalkoznak kukoricával, mivel ők is egy részletesebb képet kaphatnak a maximális termelés elérésének érdekében.

Türkné Vaskó Beáta, fiatal gazdálkodó

Nagyon tetszett, nagyon sokrétű tényleg, még laikusnak is hasznos, sok mindenben tanácsot ad, teljes körű, átfogó tájékoztatást ad. Azoknak is ajánlom, akik még egyáltalán nem foglalkoztak eddig termesztéssel.

Türkné Vaskó Beáta
Földházi Ákos
Földházi Ákos, agrárgazdaságot tanul

Nekem nagyon tetszett. Már sok könyvet olvastam a kukoricáról és még így is kaptam új információkat, mely sokat segíthet a termesztésben. Személy szerint a különböző nemesítésű fajok leírása tetszett a legjobban. Nekem nem hiányzott semmi belőle, szerintem minden benne van, ami lényeges és fontos.

Olvasson bele

A kukoricatermesztés nem könnyű munka. Sokan sokféle gondolatmenet mentén végzik. A legtöbben teljes meggyőződéssel abban a hitben, hogy nekik ezen a téren már nem lehet újat mondani. Nos, mi mégis megpróbálkoztunk vele. Összegyűjtöttünk egy csomó hasznos és praktikus információt és a legfrissebb kutatási eredményeket, hogy hatékonyságban megközelítsük a világ élvonalát. Tartson velünk!

Költségek és bevételek

Összevetettük a lehetséges költségeket a várható bevételekkel. Itt mindenki megbecsülheti, hogy az ország egy adott területén átlagos termesztési technológia alkalmazásával milyen nyereségre számíthat a kukoricából.

Tápanyagellátás

Megtudhatja, miből mennyi tápanyagot kell kijuttatni egy jó termés eléréséhez és mekkora plusz ráfordítással és költséggel mekkora plusz termésmennyiséggel kalkulálhat.

Vetés

Részletesen elmagyarázzuk, hogyan kell meghatározni a szükséges vetőmag mennyiségét és az ideális tőszámot és meddig növelhetők a számok az optimális termésszint eléréséhez.

Hibridek

Segítünk eligazodni a hibridválasztásban és ebben a részben megtudhatja azt is melyik hibridtől mire számítson, valamint melyik név, milyen tulajdonságokat takar.

Vegye meg most!

A regisztrációs űrlap kitöltése és a vételár beérkezése után Ön azonnal megkapja emailben az elektronikus könyvet, nem kell napokat várnia, vagy sorban állnia érte!

A szerzői jogvédelemről

Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítás, a nyomtatás, a mű bővített, illetve rövidített kiadásának jogát. A kiadó (MagroPontHu Kft.) írásbeli engedélye nélkül sem a teljes mű, sem annak része semmilyen formában - akár elektronikusan vagy mechanikusan, beleértve a továbbküldést, fénymásolást, és bármilyen adattárolást - nem sokszorosítható. Ennek értelmében fájlmegosztó portálokra, torrentoldalakra, közösségi oldalak csoportjaiba vagy internetes fórumokra való feltöltése is ellenkezik a szerzői jogvédelemről szóló hatályos 1999. évi LXXVI. törvénnyel.