Van olyan, aki ne szeretné a linzer karikát? Mit szólna hozzá, ha most elárulnánk, hogyan lehet még finomabb, és fogyhat el még gyorsabban az asztalról. Íme a jól bevált recept!
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Ráma
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- lekvár
A hozzávalókat a tejföllel össze kell gyúrni, majd fél órát pihentetni. Ezt követően ujjnyi vastagra kell kinyújtani a tésztát. Ha szeretné extra finommá tenni a linzert, akkor egyforma, teli formákkal szaggasson, tehát a közepén lehetőleg ne legyen lyuk (különben elég körülményes lesz a tetejére elhelyezni az alábbiakat).
Jöjjön az a bizonyos extra!
- 4 tojásfehérje
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
Porcukor helyett próbálja ki: a tetejére szánt hozzávalókat alaposan összekeverjük, és a még nyers tésztákra halmokba ráadagoljuk a finom keveréket.
Zsírozott tepsiben sütjük. Ha készen vannak, akkor lekvárral összeragasztjuk a feleket.
Tipp! |
Vegyen szilikonos sütőpapírt. Ha még nem próbálta ki, garantáltan hálás lesz az ötletért. Többször felhasználható, nem tapad le a sütemény, és a tepsit sem kell órákig takarítani a sütés után. |