Folytatódik a különböző ágazati támogatások kifizetése!

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével folyamatosan teljesíti a különböző ágazatokat érintő támogatások kifizetését. Nézzük meg, hogy mik vannak jelenleg folyamatban!

Elsőként a méhészek kapták a jó hírt múlt hét végén, mely szerint a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére igényelt támogatások kifizetése megkezdődött. Április 2-ig 76 méhész-gazdálkodó összesen 28,2 milliót Ft támogatást kapott, azóta pedig további 87 jogos kérelmet benyújtó kap 6,3 millió forintot „de minimis” támogatás keretében méhészeti járművek üzemeltetési költségeire.

A cukoriparban érintettek közül több mint 1000 gazdálkodó számára kerül kifizetésre 12 milliárd forint, ezzel együtt a zöldség-gyümölcs támogatás folyósítása is elkezdődött 300 igénylő számára, közöttük 1,2 milliárd Ft kerül szétosztásra.

A múlt hónapban 495 gazdálkodó részére közel 4,5 milliárd forint agrár-környezetgazdálkodási támogatás utalását indította a VM az MVH segítségével. A közel 13.000 kifizetési kérelemből 11.843-at zártak le, több mint 40,5 milliárd Ft kifizetése történt meg.

A kedvezőtlen adottságú területek, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatási kérelmeinek kifizetése is a végéhez közeledik. Márciusban 513 kérelmet fizettek ki 262 millió Ft értékben a kedvezőtlen adottságú területek kapcsán, a Natura 2000 kapcsán pedig 532 ügyfélnek utaltak 233 milliót Ft-ot.

Borászati és szőlő-/gyümölcsös ültetvények kapcsán összesen 464 kérelmezőnek folyósítanak támogatást
Borászati és szőlő-/gyümölcsös ültetvények kapcsán összesen 464 kérelmezőnek folyósítanak támogatást

 

Eddig 2,1 milliárd forint támogatást fizettek ki mintegy 4100 gazdálkodó részére márciusban a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatás keretében.  A támogatás mértéke a támogatott konstrukciójú biztosítási szerződések díjának 65 százaléka. Emellett a mezőgazdasági területek első erdősítése keretében mintegy 2,3 milliárd forint támogatást kapott 2150 gazdálkodó.

Az új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez kapcsolódóan tavaly november 5. és december 14. közötti időszakban benyújtott 208 db kérelem alapján is folytatódtak a kifizetések. A kérelmek összesen 1,96 milliárd forintot megközelítő támogatási igényt tartalmaznak, a 14. héten ebből 133,7 millió Ft kerül kifizetésre.

Az ágazatot szintén érintő szőlő- és gyümölcsös ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott agrár „de minimis” támogatások intézkedés keretében a jogos kérelmet benyújtó 256 kérelmező részére az MVH közel 16 millió forint összegű támogatást folyósított.

Az MVH a támogatások kifizetését mindegyik említett intézkedés esetében folyamatosan végzi a kérelmek feldolgozásának ütemében.

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtóközleményei alapján

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Milliókból fejlesztenek a borászatok! 52,2 millió forintot fizet ki a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatá...
Méhészeket támogató kifizetések Folytatódik a méhész-gazdálkodókat segítő támogatások biztosítása is. A Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez ...
A Dunántúlon kell céget alapítani Idén korábban kell irtani a parlagfüvet; sok cég dől be az állattartás területén, de a Dunántúlon kevesebben mennek tönkre; előrelépés a GMO-ügyben; K...
Támogatások erdészeknek, állattenyésztőknek – MVH ... A néhány hetes „szünet” után újabb közleményeket adott ki a 25. héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium. Főként erdőtulajdonosokhoz, ál...
Sajt, halászat, gyümölcsök – MVH Közlemények... Adósak vagyunk néhány szeptemberi MVH közleménnyel, melyekről ezúton tájékoztatjuk Önöket. Nem érkezett Magyarországról igény a sajt magántárolási tá...
Októberi MVH Közlemények Izmos listát tudunk közölni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által októberben közreadott közleményeiből. Méhészek, szőlészek, halászok, növ...