Az utóbbi évek tendenciája és gyakorlati tapasztalat is azt mutatja, nagyon szűk hatóanyagcsoportba tartózó készítményeket használunk kukorica gyomirtásra. Konkrétan az ALS-gátlók (szulfonil-ureák), valamint a HPPD gátlók („triketonok”) a legfelkapottabbak. Abban az esetben, ha csak kevés számú eltérő hatásmechanizmusú terméket alkalmazunk, a gyomnövények gyorsan rezisztenssé válhatnak. Éppen ezért több eltérő hatásmódú készítmény használatával csökkenthetjük a rezisztencia kialakulását a kukorica gyomirtása esetében is.

ONYX a napokban kapta meg engedélyét kukoricában. Hatóanyaga a piridát egyedi hatásmechanizmusának köszönhetően valódi segítséget jelenthet a kukorica termesztők számára.  Az ONYX posztemergensen, a kukorica 6 leveles állapotáig kijuttatható. Hatását kontakt módon fejti ki a számos 2-4 leveles fejlettségű egynyári kétszikűek ellen. A készítmény hatóanyaga a levélen keresztül kerül felvételre, és azonnal gátolja a fotoszintézist. A permetezést követően a gyomnövények látványos hervadásnak indulnak, a levélszélektől kezdődően beszáradnak és a gyomnövény pusztulása hamarosan (7-10 nap) bekövetkezik. Az Onxy jól írtja a csattanó maszlagot, szőrös disznóparéjt, fehér libatopot, egynyári szélfüvet is.

Az Onyx-ot tankkombinációban juttassuk ki. Az utóbbi évek kísérleti tapasztalatai azt mutatják, hogy látványosan felgyorsítja a gyomirtást, ha triketonokkal –mezotrion, tembotrion, szulkotrion- kombinációban juttatjuk ki.

A képeken egy tenyészedényes kísérlet képein láthatjuk a két kezelés hatékonyságát fakó muharon után 15 nappal. Látványos a különbség közöttük:

Az új Onyx Trio csomagajánlatunk kialakításakor is azt a célt tartottuk szem előtt, hogy több eltérő hatásmechanizmusú készítményt alkalmazzunk, csökkentve a rezisztencia kialakulásának kockázatát. Ennek megfelelően a csomag a jól ismert Samson Extra 6 OD a Temsa SC valamint az Onxy termékekből összeállított technológiai ajánlat.

Felhasználását olyan területeken javasoljuk, ahol magról kelő egy és kétszikűek, valamint évelő egyszikűek ellen kell védekezni. Védekezéseket legkésőbb a kukorica 6 leveles koráig végezzük el. Az Onxy Trio használatával:

  • gyors és látványos hatást kapunk kétszikűek ellen,
  • mezotrion talajon keresztüli tartamhatást biztosít (bemosó csapadék, és gyomborítottság függvényében)
  • a nikoszulfuron pedig véd a magról kelő és évelő egyszikűek ellen.

Tegye próbára Ön is!


www.belchim.hu

(x)

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről,
támogatásokról, rendeletekről!

Név:

Email cím:

A Feliratkozás gomb megnyomásával elfogadom az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot.