Elérkezett március 20-a, azaz az őstermelői igazolványok érvényesítésének utolsó napja. Aki a mai napon ezt nem teszi meg az új, plasztik kártyájával, búcsút mondhat a biztosítási jogviszonyának!

A NAK utolsó mentsvárként még 6 ezer fő részére postai, 49 ezer fő részére pedig emailben levelet küldött arról, hogy március 20-ig – azaz a mai napig – érvényesíthetik az őstermelői igazolványukat. A leveleket azért küldték ki, mert a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett őstermelői nyilvántartásból származó információk alapján 2017. március 3-án több ezer őstermelő rendelkezett még olyan hatályos őstermelői igazolvánnyal, amelyet a 2017-es adóévre még nem érvényesítettek.

Ma jár le a határidő!!!

Ma jár le a határidő!!!

 

A levélben a következő állt a nak.hu szerint:

„[…] Amennyiben a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/201. (XII.28.) Korm. rendelet 3. § (6) bekezdésére figyelemmel 2017. március 20. napjáig értékesítési betétlap kiváltását kérelmezi, úgy az értékesítési betétlap 2017. január 1. napjától hatályosnak minősül, melynek okán az őstermelői igazolványa is 2017. január 1. napjától érvényesnek tekinthető.

Tekintettel arra, hogy Ön – vagy közös őstermelői tevékenység folytatása esetében családtagja – biztosítási jogviszony fenntartásában érintett lehet, kérjük, hogy 2017. március 20-ig keresse fel falugazdászát a 2017. évre vonatkozó értékesítés betétlap kérelmezése érdekében. […]”

A kamara ezúton is felhívja az érintettek figyelmét, hogy március 20-án, hétfőn még visszamenőlegesen érvényesíthetők az őstermelői igazolványok.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről,
támogatásokról, rendeletekről!

Név:

Email cím:

A Feliratkozás gomb megnyomásával elfogadom az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot.