Nem a drágakőre, sokkal inkább a dinnyefajtára kell gondolni. Bár még csak 2-3 éve vetette meg gyökerét magyar földön, mára 1000 hektáron termesztik a gazdák – nagy sikerrel!
Már jó pár nap eltelt azóta, hogy a magyar dinnye kikerült a piacok standjaira. Úgy tűnik, idén a tavalyinál is több Rubin fajtájú görögdinnyét lehet találni a boltokban, aminek az az oka, hogy jelentősen megnőtt a termőterület hazánkban.
Tavaly összesen 300 hektáron termesztették a gazdák, idén már több, mint ezer hektáron ilyen fajtát vetettek. És hogy mi ennek az oka?
A harmonikus, egyedülálló íz, a kiemelkedő beltartalmi értékek, valamint a többi fajtától jól megkülönböztethető héjszín. Mindezek odavezettek, hogy a vásárlók zöme már a Rubint keresi a polcokon és akár a legkisebb méretű dinnyéket is bátran megveszik.
Néhány szó a Rubinról
Ezt a görögdinnye fajta könnyen felismerhető. Szabályos, kissé megnyúlt formájú, héjszíne sötét, halványzöld csíkozású. A hamvas, sötét külső garantáltan friss, finom belsőt takar. Mélyvörös, lédús belseje édes, rendkívül harmonikus ízű.
Átlagosan 6-12 kilogrammosra növekszik meg egy-egy Rubin fajtájú dinnye, így kisebb családoktól a nagyobb társaságokig mindenki válogathat belőlük.
Érétkesítésére jellemző, hogy sok helyen felmatricázva kínálják. Így aki első látásra nem ismeri fel, a címkéről azonnal megtudja, hogy Rubinnal van dolga.
Forrás: blog.syngenta.hu