Módosult az elháríthatatlan külső ok (vis maior) esetén alkalmazandó egyes szabályokról és a vis maiorral összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló rendelet. A módosításra a madárinfluenza miatt volt szükség.

A módosítás által a madárinfluenza miatt elrendelt hatósági járványügyi intézkedések vis maiorként történő bejelentésének határideje az általános 21 napos határidőtől eltérő lehet.

A baromfi állatjóléti támogatás vonatkozásában a fenti ok miatti vis maior bejelentést legkésőbb az adott tárgynegyedévre vonatkozóan, az adott tárgynegyedévre vonatkozó támogatás kifizetése iránti kérelmével egyidejűleg teheti meg. A kifizetési kérelem benyújtásának végső határideje a tárgynegyedévet követő hónap utolsó napja.

A rendelet módosítására a madárinfluenza miatt volt szükség

A rendelet módosítására a madárinfluenza miatt volt szükség

 

Az esemény bekövetkezése adott állatállományra és feltételre csak egy tárgynegyedév vonatkozásában ismerhető el vis maiorként. Az esemény bekövetkezésére vonatkozó bejelentést, valamint az esemény bekövetkezését igazoló dokumentumokat elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell benyújtani az általános vis maior benyújtó felületen.

 Forrás: nak.hu

Share Button





Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről,
támogatásokról, rendeletekről!

Név:

Email cím:

A Feliratkozás gomb megnyomásával elfogadom az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot.